Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyeleri Selçuklu Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne Belediyesi, 6 Aralık 2022 tarihinde Girne’de düzenlenen törenle kardeş şehir protokolü imzaladı.

İmza törenine, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Türkiye – KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Konya Milletvekili Orhan Erdem, yerel yetkililer, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyeler arasındaki ilişkilerde bilgi ve tecrübe paylaşımının büyük önem taşıdığını belirterek, son yıllarda Türkiye belediyeleri ile olan ilişkilerimiz çok üst düzeye çıkmaya başladı. Bu çerçevede, bir takım somut güzel işlere de imza atılmaya başlandı. Bugün de Selçuklu Belediyesi ile yapacağımız bu protokolde de amacımız öncelikle karşılıklı sevgi, hoşgörü sayesinde iki şehirdeki insanları buluşturarak onların birbirleriyle kaynaşması ve bir şehirde olan bir bilgi ve tecrübenin diğer bir şehirle paylaşılması yönündedir. Tabi ki fiili olarak da projeler yapmayı arzuluyoruz” ifadesini kullandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, Selçuklu Belediyesi olarak hem Türkiye’de hem Türkiye dışında çok sayıda belediyeyle farklı çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Girne Belediyesiyle kardeş şehir protokolü imzalamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Pekyatırmacı, “Hem uluslararası alanlarda hem de farklı kültürel alanlarda işbirliği noktasında bu birlikteliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye’nin işbirliği noktasında bizim belediyeler arasındaki yaptığımız protokollerin, işbirliğinin mutlaka önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalara katkı sunacağını düşünüyorum. Tekrar bütün katılan meclis üyelerimize, değerli başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize de teşekkür ediyor, protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Girne ve Selçuklu Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolü Pekyatırmacı ve Güngördü tarafından imzalandı.

Protokol ile iki tarihi şehir arasında, şehircilik, kültür, iletişim, sanayi, ticaret, ekonomik, bilim, sanat, çevre, sağlık, spor ve turizm gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.