danışma

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin üç ayda bir yapılan Yüksek Danışma Kurulu toplantısı, 30 Mart 2015 Pazartesi akşamı Birlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Danışma Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Osman Horata (Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı), Prof. Dr. A. Burçin Yereli (Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Adem Esen (İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Rahmi Deniz ÖZBAY (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi) ve Dr. Özgen Keskin (Yıldırım eski Belediye Başkanı) katıldı.

Birlik Genel Sekreteri Fahri Solak’ın Aralık 2014’te gerçekleştirilen toplantıdan bu güne Birliğin gerçekleştirdiği faaliyetler ve yıl içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarla ilgili bilgi vermesiyle başlayan toplantı, gündem konularının görüşülmesiyle devam etti. Toplantıda, TDBB bünyesinde kurulması planlanan Türk Dünyası Yerel Yönetimler Akademisinin kapsamı ve işleyişi, Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilebilecek programlar, Çanakkale Zaferinin 100. Yılı çerçevesinde “Kuruluştan Kurtuluşa Kültür Yolu ve Osmanlı Başkentleri” temalı bir gençlik gezisi ve Birliğin Türk Dünyasına Yönelik araştırmaları desteklemek amacıyla gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar ve uygulamalı staj programları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Tarih : 30.03.2015