Bosna Hersek’in önemli şehirlerinden Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyesi Živinice, 19 Haziran 2025 tarihinde düzenlenen etkinliklerle “19 Haziran Zivinice Günü”nü kutladı. Törene Türkiye’den Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel Sekreteri Fahri Solak’ın yanı sıra NATO’nun Bosna-Hersek’teki karargâh komutanı, Tuzla Kantonu Hükümeti üyeleri ve çok sayıda yerel yönetici ve davetli katıldı.

Živinice Belediyesi’nde düzenlenen resmi programda konuk heyetler, şehir yöneticileriyle bir araya gelerek kentin güvenliği, kalkınması ve uluslararası iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak Živinice Belediye Başkanı Began Muhić’i makamında ziyaret ederek, Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki dostane ilişkilerin her alanda daha da güçlenmesini arzu ettiklerini belirterek, Živinice’nin gelişim sürecinde TDBB olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Program kapsamında, topluma katkı sunan birey ve kurumlara ödül ve plaketler takdim edildi. Bu anlamlı jest, toplumun gelişimine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara duyulan minnetin bir göstergesi oldu.

Kutlamaların odak noktası ise Živinice şehir bulvarında gerçekleştirilen konser ve halk etkinlikleriydi. Ünlü sanatçı Šejla Zonić’in sahne aldığı konserde binlerce Živinice sakini bir araya gelerek müzik eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadı. Aynı gün düzenlenen “Bosna Mutfağı” etkinliği ise konuklara geleneksel lezzetlerin tanıtıldığı renkli anlar yaşattı.

Živinice Şehir Günü vesilesiyle bir araya gelen yerli ve yabancı konuklar, kentin kültürel zenginliği, toplumsal dayanışması ve gelişim potansiyeli karşısında memnuniyetlerini dile getirdi. “19 Haziran Zivinice Günü” 10’a yakın Ülke ve Uluslararası Kurumdan temsilci ve 500’e yakın davetlinin Katılımı ile Gerçekleştirildi.

TDBB Genel Sekreterine “Fahri Hemşehrilik Beratı”

Törende Zivinice Şehir Meclisinde alınan kararla TDBB Genel Sekreterine “Fahri Hemşehrilik Beratı” Takdim edildi. Berat, Živinice Meclis Başkanı Nail Jusić ve Belediye Başkanı Began Muhić tarafından TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak’a verildi.