Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin üç aylık Faaliyet Bülteni olarak, 3 dilde (Türkçe, İngilizce, Rusça) hazırlanan ‘Avrasya’da Yerel Gündem’ isimli süreli yayının Yirmi Sekizinci sayısı (Güz 2022) yayınlandı.

Bültenin yirmi sekizinci sayısındaki kapak konuları, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’nin Kahramanmaraş vilayeti merkezli meydana gelen ve 11 vilayette ağır sonuçları olan depremler dolayısıyla, başta üye ülkelerimiz olmak üzere dost ve kardeş ülkelerden yapılan yardımlar, Filistin Gazze Üye Belediyeler Tecrübe Paylaşım Programı ve ‘Karahanlı Devri Mimarisi ve Bezemeleri’kitabının yayınlanması şeklinde sıralanıyor. Deprem dolayısıyla duyarlılık gösteren dost ve kardeş ülkelere, üyelerimize ve işbirliği kuruluşlarımıza teşekkür ederiz.

Bu sayıda yer alan diğer konular arasında, Kazakistan Türkistan Vilayeti Güvenlik Birimleri Tecrübe Paylaşımı Programı, Moğolistan Orhun Belediyesi Bilgi ve Tecrübe Paylaşım Programı, Chingeltei (Moğolistan) Belediyesi’nin Kardeş Şehri Pendik’i ve TDBB’yi ziyareti, 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivalinin Bursa’da Gerçekleştirilmesi gibi başlıklar yer alıyor.

Bunların yanı sıra desteklenen ve işbirliği halinde gerçekleştirilen faaliyetler, TDBB İdari Toplantıları ve Üye Belediyelerle ilgili haberlerin de yer aldığı bültende, diğer ülkelerdeki üyeler ve okuyucular için haberlerin İngilizce ve Rusça çevirileri de yer alıyor.

Bu vesile ile Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dileriz.

08.03.2023

Tam Metin PDF için bkz. https://www.tdbb.org.tr AVRASYADA-YEREL-GUNDEM-SAYI-28.pdf