Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu Üyesi Güzelyurt Belediyesi tarafından düzenlenen 47. Güzelyurt Portakal Festivali, 16 Haziran – 22 Haziran 2025 tarihleri arasında KKTC Güzelyurt’ta yapıldı.

Amfi Tiyatroda gerçekleşen açılış törenine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt Kaymakamı Mehmet Kayan, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Polis Genel Müdür Yardımcısı Ali Adalıer, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet İnançlı, Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Levent Taner, belediye meclis üyeleri, festival sponsorları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi dans ve animasyon gösterileri yer aldı. 47. Güzelyurt Portakal Festivali açılışı konuşma ve plaket takdiminin ardından protokolün katılımıyla gerçekleşti. Konuşmalarda Güzelyurt’a yatırımların devam edeceği ve narenciye ürünün özelde Güzelyurt genelde ülke ekonomisine katkısına vurgu yapıldı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar törende yaptığı konuşmada, 47. Güzelyurt Portakal Festivaline katkı yapan Belediye Meclis üyelerine, sponsorlara, Final Organizasyona, tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütlerine, derneklere, okullara ve özveri ile çalışan personeline teşekkür etti. Özçınar belediye meclisi üyelerinden aldığı güç ile kültür-sanat organizasyonları ve birçok projenin hayata geçtiğine vurgu yaparak, yarım asırlık bir festivali daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Özbek Sanatçı da Sahne Aldı

Özbek sanatçı Alisher Nazirov açılış gecesinde Amfi Tiyatro’da sahne alarak müzikseverlere güzel bir gece yaşattı. Repertuarındaki şarkılar yanında Kıbrıs şarkılarına da yer veren Özbek sanatçı geceye ayrı bir renk kattı.