Uluslararası Ses ve Görsel-İşitsel Arşivler Birliği (IASA) 54. Konferansı ve Uluslararası Geleneksel Müzik ve Dans Konseyi’nin (ICTMD) 4. Forumu, İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı işbirliğinde 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Açılış töreni ve konseri açılış konuşmalarında, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Genel Sekreteri Fahri Solak, IASA Başkanı Tre Berney, Drexel Üniversitesi’nden Toby Seay, ICTDM Başkanı Svanibor Pettan, TÜRKSOY önceki dönem Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Gunay Afandiyeva’yı temsilen Leman Ağagülova, Organizasyon komitesini temsilen Abdullah Akat, arşivlerin değeri ve korunması, müzik ve dans geleneklerinin temsili ve tanıtılması, sürdürülebilir bir kültür mirası anlayışının oluşturulması üzerine değerlendirmelerde bulundurlar.

Açılış konuşmaları ardından Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan müzik gruplarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu ile İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından performans sergilendi.

Beş gün süren programda 340 katılımcı farklı konularda bilimsel sunumlar gerçekleştirdi. Hafta boyunca düzenlenen etkinlikte, konser, çalıştaylar, paneller, kütüphane ve arşiv gezileri gerçekleştirildi.

İ.Ü. Devlet Konservatuvarı Etnomüzikoloji bölümünün çabalarıyla hazırlanan uluslararası toplantıda Türk Dünyası müzik ve arşiv çalışmalarına özel yer ayrıldı. 11 Eylül’de gerçekleşen açılış resepsiyonunda, Kırgızistan Devlet Sanatçısı Roza Amanova, Kazakistan Devlet Sanatçıları Aitbayev Kairat, Yerlan Ryskali, Rausan Urazbayeva Yernar Omirali, Azerbaycan Mugam Topluluğu; Devlet sanatçıları Rashad İbrahimov, Tabriz Yusubov, Sabira Arabli, Syavush Kerimov ve Türkiye’yi temsilen Kültür Bakanlığı İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu ‘İrfan Meclisi’ ekibi ve Devlet Halk Dansları Topluluğu Zeybek ekibi yer aldılar.

Akademik toplantının açılış sunumunu California Los Angeles Üniversitesi (UCLA) öğretim üyesi Prof. Anthony Seeger verdi. Konuşmasında Arşiv işbirliği temasına ağırlık vererek, dünya arşiv çalışmalarının, uluslararası işbirlikleriyle başarılı ve sürdürülebilir sonuçlara nasıl gidebileceğine dair çözüm yolları önerdi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar konuşmasına müzik ve dans alanında büyük önem taşıyan bir konferansa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek başladı. Müzik alanında yapılan güncel çalışmalarda yalnızca korunmuş geleneksel müzik ve dans biçimlerinin değil, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel mirasların araştırılmasının da son yıllarda önem kazandığını belirten Zülfikar, konferansın disiplinler arası çalışmaları hızlandırarak bilgi birikiminin aktarılmasını kolaylaştıracağını söyledi.

Etkinlik, kurumsal işbirliği başarısı sağlarken, farklı ülkelerden gelen akademisyenlerin uzmanların birbirlerini tanımalarına olanak sağladı. Ayrıca katılımcılar kültürel ve duygusal deneyim açısından, Türk Dünyası Müzikleri, Türkiye ve İstanbul hakkında tecrübeler edindi.

18.09.2023

sites: como ganhar dinheiro28 como ganhar dinheiro29 como ganhar dinheiro30 como ganhar dinheiro31 como ganhar dinheiro32 como ganhar dinheiro33 como ganhar dinheiro34 como ganhar dinheiro35 como ganhar dinheiro36 como ganhar dinheiro37 como ganhar dinheiro38 como ganhar dinheiro39 como ganhar dinheiro40 como ganhar dinheiro40 como ganhar dinheiro41 como ganhar dinheiro42 como ganhar dinheiro43